Vernieuwd winkelcentrum Den Bosch

Dit bericht is geplaatst op 9 september 2015 in Nieuws, Ontwerp en ruimtelijke plannen

Vernieuwd winkelcentrum Den BoschHet winkelcentrum Arena in Den Bosch is volledig vernieuwd. Het nieuwe winkelcentrum ziet er weer uitnodigend uit en door deze herinrichting is de Arena een actief deel  van de binnenstad van Den Bosch.

Het ontwerpbureau Blom&Moors en  Vocus architecten BNA hebben samengewerkt aan de nieuwe impuls van het winkelcentrum. De natuurstenen gevels zijn ontworpen om de winkels een betere uitstraling te geven. De openbare ruimte is ook aangepast, zodat het aantrekkelijker wordt voor het winkelende publiek.

Combinatie oud en nieuw

De vernieuwde Arena wordt inmiddels druk bezocht en de bezoekers zijn enthousiast over de vernieuwingen. Het nieuwe winkelcentrum is een combinatie van oud en nieuw. Centraal staat een grote tafel met glazen vitrines waar archeologische vondsten uit de plaatselijke, middeleeuwse pottenbakkerij tentoon worden gesteld. Het nieuwe aspect zit in de oplaadplek voor mobiele telefoons in dezelfde tafel. Bij deze tafel zijn royale zitplaatsen met warme kleuren. De winkels aan het voorplein hebben tevens een nieuwe uitstraling gekregen met brede puien.

Streeppatroon

Typerend voor het winkelcentrum is het streeppatroon. Deze is in veel aspecten van het winkelcentrum terug te vinden. De strepen in de natuurstenen vloer zorgen voor een eigen identiteit en ook in de gevels komt dit typerende patroon terug.

Duidelijke verbetering

Met de vernieuwing is het winkelcentrum overzichtelijker geworden. De glazen balustrades zorgen voor een duidelijk overzicht, waardoor het publiek makkelijker het winkelaanbod kan vinden. Dit zorgt voor een goede samenhang met de royale zitplaatsen en kleurige beplanting. Tevens is er aan de winter gedacht. Dankzij speciale, dynamische verlichting ziet het winkelcentrum er in de winter ook aantrekkelijk uit.

Bron: Blom-moors.nl & Vocus.nl